“Ezernyi gondolat” könyvbemutató

2024. október 1-én délután izgalommal teli hangulat uralkodott könyvtárunkban, ugyanis a helyi amatőr írónő, Kovács Jánosné Vas Irén bemutatta első verseskötetét, amely az “Ezernyi gondolat” címet viseli.

Az eseményen számos irodalomkedvelő, barát és családtag gyűlt össze, hogy együtt ünnepeljék Irénke alkotói sikerét.

A rendezvényt Balázsné Szabó Erzsébet intézményvezető asszony nyitotta meg, aki köszöntő beszédében kiemelte, milyen fontos szerepet játszanak a helyi tehetségek a közösségünk kulturális életben.

Irénke elmondta, hogy a költészet mindig is fontos szerepet játszott az életében, de csak néhány éve érezte úgy, hogy írásait másokkal is megoszthatja.

A verses felolvasások különleges hangulatot teremtettek az est folyamán. Dr. Bálint-Rimayné Roczkó Zsuzsanna, Kovács Fanni és Fári Zoltán tolmácsolásában több vers is elhangzott a kötetből. Az előadók precíz, mégis érzelmekkel teli előadásmódja remekül visszaadta a költemények finom árnyalatait.

Az est csúcspontja azonban az volt, amikor maga Irénke is megosztotta a közönséggel a szívéhez legközelebb álló versét, majd nagy meglepetést okozva elmondta, hogy több versét is megzenésítették, melyekből kettőt meg is hallgathattak a jelenlevők. Ezek a dalok hamarosan elérhetők lesznek a nagyközönség számára is.

A dedikálással záródó est különösen meghitt és sikeres volt, az írónőt barátai és támogatói szeretete övezte és biztatták, hogy folytassa alkotói útját. A költőnő első kötete elgondolkodtató és lírai hangvételével mély nyomot hagyott a jelenlévőkben, és sokak számára nyújtott betekintést a helyi amatőr irodalom gyöngyszemeibe.

Könyvtári óra

2024. október 1-én a Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óva 2. osztályos tanulói voltak vendégeink.

A gyerekek megismerkedtek a mini könyvtárunkkal és a könyvtárhasználat rendjével. Beszélgettünk arról, hogy miért hasznos és jó dolog könyveket olvasni.

Ezt követően papírszínház keretében a Magyar Népmese Napja alkalmából A só című népmesét hallgathatták és tekinthették meg a gyerekek.

A gyerekek nagyon érdeklődőek, lelkesek és aktívak voltak a foglalkozás során.

Köszönjük, hogy itt voltatok, várunk benneteket szeretettel legközelebb is!