Vitéz Katinka meseelőadás

2024. október 3-án délelőtt gyerekzsivajtól volt hangos a Művelődési Ház épülete. A népmese napja alkalmából a Napraforgó Meseszínház előadta a „Vitéz Katinka” című mesedarabot, amely varázslatos világba repítette az óvodásokat és az alsó tagozatos kisiskolásokat.

A program célja a magyar népmese hagyományainak megőrzése és továbbadása volt, amely tökéletesen illeszkedett ehhez a különleges ünnephez, melyet Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án tartanak. A színházi előadás rendkívül gazdag volt vizuális elemekben: a díszletek színesek, látványosak, a jelmezek pedig a népmesei világot híven tükrözték. A szereplők eleven játéka, kifejező mozgása és az élő zenei aláfestés magával ragadta a közönséget.

Az interaktív jelenetek különösen nagy sikert arattak, hiszen a gyerekek bevonása a történetbe lehetőséget adott arra, hogy ők is aktív résztvevői legyenek a mesének. Így a gyerekek együtt gondolkodhattak Katinkával, együtt izgulhattak a fordulatokért, és a közös játék révén sokkal közelebb kerülhettek a mese világához.

Az óvodások és kisiskolások szemmel láthatóan élvezték az előadást. A cselekmény fordulataira hangosan reagáltak, tapsoltak, nevetgéltek, vagy épp csöndben figyeltek, amikor a feszültség nőtt. A „Vitéz Katinka” előadás nemcsak szórakoztató élmény volt a gyerekek számára, hanem tanulságos is: rámutatott arra, hogy a bátorság, az okosság és a segítőkészség a legnagyobb erények közé tartoznak. A Napraforgó Meseszínház profi módon vezette be a gyerekeket a népmese varázslatos világába, ezzel méltó módon ünnepelve meg a népmese napját.

A rendezvény egyszerre volt színházi és kulturális élmény, amely biztosan mély nyomot hagyott a gyerekekben, és talán új érdeklődést ébresztett bennük a népmesék iránt.