Napközis tábor

2024. július 22-én elkezdődött idei napközis táborunk, ahol újból gyerekzsivajtól volt hangos a Művelődési Ház.

Az első napot ismerkedős játékokkal kezdtük, hogy a gyerekek könnyebben feloldódjanak. Bár a résztvevők nagy része már a korábbi táborainkban is részt vett, fontosnak tartottuk, hogy az újonnan érkezők is gyorsan beilleszkedhessenek. Ezt követően a gyerekeket 4-5 fős csapatokra osztottuk és minden csapatnak lett kapitánya is. Az egész nap aktívan telt el, társasjáték, kreatív foglalkozás, mozgásos játékok voltak, a kis táborlakók karkötőket fontak, színeztek és fociztak együtt.

Kedden átmozgató tornával indítottuk a napot, hogy mindenki frissen és energikusan kezdje a napi programokat. Majd élő torpedót játszottunk a csapatokkal, ami nagy izgalmat és versenyszellemet hozott a délelőttbe. Ebéd után pihenésképpen rajzfilmet nézhettek a gyerekek, majd az udvart vették birtokba szabadjátékok keretében. A nap záróprogramja az egyik kedves szülő által felajánlott finom mézédes dinnye elfogyasztása volt.

Szerdán fantasztikus meglepetés várta a gyerekeket. A tízórai után a nagyteremben Csatai Gergő Guinness-rekorder lufihajtogató egy fantasztikus előadással kápráztatta el a gyermekeket. Az előadás ingyenes volt és bárkit szívesen láttunk, akit érdekelt a műsor. Így nemcsak a táborozók, hanem a helyi nyári óvodások, kisgyermekek, valamint a környékről érkező érdeklődők is élvezhették Gergő fantasztikus előadását. Ezen a napon a csapatok ország-várost játszottak. Ez a játék nemcsak szórakoztató volt, hanem fejlesztette a táborlakók tudását és gyors gondolkodását is.

Elérkezett a várva-várt csütörtök, amikor is estére családi „napot” szerveztünk, ezért nagy izgalommal érkeztek a gyerekek a Művelődési Házba. Egész nap érdekes és új csapatjátékokat játszottunk, köztük a három majom játékot is. A játékban minden gyermek egy-egy majom szerepét öltötte magára: az egyik a „nem lát”, a másik a „nem hall”, a harmadik pedig a „nem beszél” majom szerepében volt. Ez a játék segített a gyerekeknek a csapatmunkában és a kreativitásban, miközben rengeteget nevettek és jól érezték magukat. A délután folyamán mindenkinek készült csillámtetoválás a diákmunkásainknak köszönhetően, majd az interaktív táncjátékban, a Just Dance-ben vezették le az energiájukat a gyermekek. 4 órakor minden kisgyermek elindult haza, hiszen hét órára vártuk vissza őket a szüleikkel, testvéreikkel együtt, hogy egy fantasztikus estét töltsünk el közösen a Művelődési Házunk udvarán, amely erre az alkalomra ünnepi fényekbe öltözött. Az esti program szalonnasütés volt, amit mindenki nagyon élvezett. Élettel telt meg az udvarunk, a közös sütögetés során a táborozók és a családjaik együtt készíthették el a finom szalonnát a tábortűz mellett. A közös sütögetés nemcsak ízletes falatokkal, hanem sok nevetéssel és beszélgetéssel is hozzájárult a tábori élményekhez. Sötétedés után kertmozi is volt, ahol rajzfilmet nézhettek a gyerekek. A lelkes anyukák palacsintát sütöttek a gyerkőcöknek, ami méginkább megédesítette az estét. Majd elérkezett a várva várt pillanat, este 10-kor mindenki elfoglalhatta az alvóhelyét a Művelődési Ház nagytermében, amely erre az éjszakára hálóteremmé alakult. A gyerekek kényelmes matracokon pihentek, de az izgalmak hatására az álom nehezen jött a szemükre. De azért lassan elcsendesedett a terem és mindenki elaludt, hogy másnap kipihenten és frissen kezdjék az utolsó napot.

A péntek reggeli ébresztőt követően egy finom reggelivel indítottuk a napot, majd önfeledt játék következett az udvaron, ahol a gyerekek szabadon szórakozhattak és élvezhették a friss levegőt. Ezen a napon köszöntöttük a tábor névnaposait is, majd befejeztük az előző esti rajzfilm második részét. A hét során szerzett pontok alapján kihirdettük a nyertes csapatot, akik átvették a jól megérdemelt díjat. A gyerekek örömmel fogadták el a jutalmakat, és az eredményhirdetés szép lezárása volt a nyári napközis táborunk heti kalandjainak.

Köszönjük szépen a szülőknek, hogy ránk bízták erre a hétre legféltettebb kincsüket, a gyermeküket és köszönjük a családi napunkra felajánlott alapanyagokat is. Köszönjük a trambulin biztosítását a Battonyai Általános Iskolás Gyermekekért Alapítványnak, a zöldségek biztosítását a Battonya Város Önkormányzata által működtetett Kertészet munkatársainak, a megvalósításban való közreműködést a Városellátó Szervezet munkatársainak. Hálásan köszönjük Csatai Gergő Guiness rekorder lufihajtogató fantasztikus műsorát, amelyet a ingyenesen biztosította. A tábor felügyelői: Balázsné Szabó Erzsébet, Hoffmann-né Szabó Mónika, Mezei Nikolett, Raffai Dorka, Ancsin Alex. A tábor lebonyolításában közreműködött: Ancsin Melissza, Berki Viktória, Györgyi Dominik, Dorkó Zsombor és Flender Ákos diákmunkások, valamint Sós Lászlóné és Varga Mériem.